Bisættelse eller begravelse

I Danmark er der to forskellige muligheder, når vi skal tage afsked med en af vores kære. Der kan vælges mellem en bisættelse og en begravelse. Hvilket valg der træffes, hænger sammen med afdødes religiøse overbevisning og ønsker for det sidste farvel. Ofte har afdøde taget stilling til dette i “Min sidste vilje”.

Hvad er en begravelse?

En begravelse er en ceremoni, hvor kisten kommer i jorden efter højtideligheden. Ceremonien foregår fra kirken, og der vil være en præst til stede under hele forløbet. Ceremonien afsluttes ved gravstedet, hvor præsten vil stå for jordpåkastelsen og velsignelsen, efter kisten er sænket i jorden.

Hvis ikke afdøde var medlem af folkekirken, men alligevel har ønsket at blive begravet på en kirkegård, kan ceremonien foregå fra et kapel uden en præst.

Hvad er en bisættelse?

Ved en bisættelse bæres kisten ud til den ventende bil og køres væk til krematoriet umiddelbart efter højtideligheden. Efter kremering udleveres urne med asken til de pårørende. I kan vælge enten at få sat urnen i jorden på kirkegården eller sprede asken over havet, hvis der foreligger et skriftligt ønske om dette fra afdøde. Vi kan informere jer om regler og muligheder.​​

​Hvis urnen skal sættes i jorden på en kirkegård, findes der forskellige typer gravsteder. Dem kan vi ligeledes informere om. Hvis I kender afdødes ønsker, er dette udgangspunktet for planlægningen, så vi kan respektere afdødes sidste ønske.

Bisættelse fra kapel

Hvis afdøde var medlem af folkekirken og har ønsket at højtideligheden afholdes i kirken, vil jordpåkastelsen foregå i kirken, inden kisten bæres ud og køres væk til krematoriet.

Hvis afdøde derimod ikke er medlem af folkekirken, kan de pårørende vælge, at højtideligheden skal foregå i et kapel. Her foregår ceremonien uden jordpåkastelse, og de pårørende kan i stedet holde tale over kisten eller bære kisten ud til en sang, som har betydet noget særligt for afdøde.

En værdig og smuk afsked

Uanset hvilken ceremoni og afslutning I vælger, hjælper vi jer med at skabe rammerne, så denne dag bliver som I ønsker det. Vores vigtigste opgave er at skabe rammerne om en værdig og smuk afsked.

Hovedkontor:

Bedemand Berner ApS

Ingemannsvej 16, 4200 Slagelse

Navigation på Google Maps »

Afdelinger:

Bedemand Sjælland »

Har du spørgsmål?

E-mail: berner@bedemand-berner.dk

Telefon: 58 52 10 18

​CVR: ​28862636

Persondatapolitik »