Bisættelse eller begravelse

En bisættelse eller begravelse er to forskellige muligheder, der findes, når vi skal tage afsked med en af vores kære i Danmark. Om det skal være bisættelse eller begravelse hænger sammen med afdødes religiøse overbevisning og ønsker for det sidste farvel. Ofte har afdøde taget stilling til dette i “Min sidste vilje”.

Hvad er en bisættelse?

Ved en bisættelse bæres kisten ud til den ventende bil og køres væk til krematoriet umiddelbart efter højtideligheden. Efter kremering udleveres urne med asken til de pårørende. I kan vælge enten at få sat urnen i jorden på kirkegården eller sprede asken over havet, hvis der foreligger et skriftligt ønske om dette fra afdøde. Vi kan informere jer om regler og muligheder.​​

Urnegravstedet

Hvis urnen skal sættes i jorden på en kirkegård, findes der forskellige typer gravsteder. Det kan både være et traditionelt gravsted, en fællesgrav eller et anonymt gravsted kaldet ’De ukendtes grav’ eller ’askefællesgrav’. Dem kan vi ligeledes informere og vejlede yderligere om. Hvis I kender afdødes ønsker, er dette udgangspunktet for planlægningen, så vi kan respektere afdødes sidste ønske.

Bisættelse fra kapel

​Om begravelse uden kirke: Hvis afdøde var medlem af folkekirken og har ønsket at højtideligheden afholdes i kirken, vil jordpåkastelsen foregå i kirken, inden kisten bæres ud og køres væk til krematoriet.

Bisættelse fra kapel afholdes typisk hvis afdøde ikke var troende eller medlem af folkekirken.

Hvis afdøde ikke selv har efterladt ønsker for begravelse/bisættelse, kan de pårørende beslutte, at højtideligheden skal foregå i et kapel. Her foregår ceremonien uden jordpåkastelse, og de pårørende kan i stedet holde tale over kisten og bære den ud, fx til en sang, som har betydet noget særligt for afdøde.

Hvad er en begravelse?

​En begravelse er en ceremoni, hvor kisten kommer i jorden efter højtideligheden. Ceremonien foregår fra kirken, og der vil være en præst til stede under hele forløbet. Ceremonien afsluttes ved gravstedet, hvor præsten vil stå for jordpåkastelsen og velsignelsen, efter kisten er sænket i jorden.

Hvis ikke afdøde var medlem af folkekirken, men alligevel har ønsket at blive begravet på en kirkegård, kan ceremonien foregå fra et kapel uden en præst.


​Bisættelse og begravelse - hvornår skal ceremonien afholdes?

​Tidspunktet for den sidste afsked afhænger af kirken eller kapellets kapacitet, men skal finde sted senest 14 dage efter, personen er gået bort. Er der særlige grunde til, at I som pårørende ønsker at udsætte begravelsen, er det bedemanden, I skal tage kontakt til.​

En værdig og smuk afsked

Uanset hvilken ceremoni og afslutning I vælger, hjælper vi jer med at skabe rammerne, så denne dag bliver som I ønsker det. Vores vigtigste opgave er at skabe rammerne om en værdig og smuk afsked.

Mindesammenkomst efter højtideligheden

Traditionelt varer begravelsen eller bisættelsen ca. 30 minutter. Herefter kan man vælge at mødes til en uformel mindesammenkomst, hvor man kan mindes den afdøde, drikke en kop kaffe og få lidt at spise. Det kan foregå ude på et spisested eller i private rammer. Vi har et godt lokalkendskab og kan i samråd med jer hjælpe med at arrangere sammenkomsten, hvis I ønsker det.

Vi står klar til at hjælpe

Har I spørgsmål til de forskellige muligheder i forbindelse med begravelse eller bisættelse? Hos Bedemand Berner hjælper vi gerne med at arrangere en smuk og mindeværdig afskedsceremoni for den afdøde. Både så afskeden er i overensstemmelse med den afdøde og de efterladtes ønsker. Kontakt os, hvis I har brug for en bedemand Næstved eller en bedemand andetsteds på Sjælland.

Hovedkontor:

Bedemand Berner ApS

Ingemannsvej 16, 4200 Slagelse

Navigation på Google Maps »

Afdelinger:

Bedemand Sjælland »

Har du spørgsmål?

E-mail: berner@bedemand-berner.dk

Telefon: 58 52 10 18

​CVR: ​28862636

Persondatapolitik »