Ingemannsvej 16
4200 Slagelse
CVR: 28862636
Ingemannsvej 16, 4200 Slagelse (overfor sygehuset)
Vi er din lokale bedemand i Slagelse. Vi har mange års erfaring, og vi støtter i den svære tid.
Vi er omsorgsfulde og nærværende, og vi er altid kun et opkald væk.
Du finder vores begravelsesforretning på Ingemannsvej i Slagelse, lige overfor Slagelse Sygehus.
Det er let at komme hertil, og vi har gratis parkering lige foran døren til vores forretning.
Vi tilbyder samtaler i vores hyggelige samtalestue, men vi kører også gerne ud i hjemmet, hvis du foretrækker det.
Bedemand Berner er din lokale bedemand i Slagelse, og vi støtter dig, når én af dine kære skal begraves eller bisættes. Med mere end 22 års erfaring fra Slagelse og omegn, har bedemanden mange års erfaring med i bagagen.
Da vores bedemænd har stor viden om procedurer, muligheder og formaliteter i forbindelse med bisættelser og begravelser, kan vi altid rådgive dig grundigt omkring de forskellige muligheder.
Vi har stort kendskab til byens kirker og et godt samarbejde med præsterne.
Vi synes, alle har ret til et smukt farvel. Derfor er vores priser rimelige, og du får altid et prisoverslag, inden aftalen indgås.
Vores bedemand i Slagelse er lokalkendt i byen, samt i omegnskommunerne. Derfor har han eller hun mange gode kontakter at trække på, også selvom I planlægger noget lidt ud over det sædvanlige. Med en lokalkendt bedemand i Slagelse, er du garanteret den bedste service og rådgivning.
For os er det vigtigt at være i nærheden af dig. Derfor er vi, i mange byer, lokalt forankret med gamle og veletablerede afdelinger. Ved at være til stede på Slagelse egnen, og i særdeleshed i dit nærområde, kan vi skabe tryghed, nærhed og omsorg i en svær tid.
Din bedemand i Slagelse kan træffes hele døgnet på telefon 58 52 10 18 og du kan også sende os en mail.
For os er det vigtigt, at du er tryg, og at du har tillid til, at vi holder, hvad vi lover.
Det betyder bl.a., at vi allerede i den indledende fase udregner en fast pris på vores ydelser, så du ved, hvad du har at forholde dig til.
Her på hjemmesiden kan du finde svar på relevante oplysninger og informationer som:
… og meget mere. Du er selvfølgelig velkommen til at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål eller ønsker at bestille en samtale med en bedemand.
De fleste mennesker vælger stadig at blive stedt til hvile på en traditionel kirkegård.
I Danmark er de folkekirkelige kirkegårde – med få undtagelser – de eneste godkendte begravelsespladser. Af samme årsag har alle borgere ret til at blive begravet eller bisat på kirkegården i bopælssognet.
Der er dog også muligt at blive begravet/bisat på en kirkegård i et andet sogn, hvis afdøde har haft en særlig tilknytning til det pågældende sogn. Det kan fx være hvis afdøde tidligere har haft bopæl i sognet, har nære pårørende, der bor i sognet eller har nære slægtninge, der er begravet på en kirkegård i sognet.
Det er også muligt at blive begravet på andre kirkegårde end kirkegården i eget sogn, selvom der ikke foreligger særlig tilknytning. Dog kan et menighedsråd afvise en anmodning, hvis det skønnes nødvendigt ud fra hensynet til den nuværende eller fremtidige betjening af lokale bysbørn.
En skovbegravelse er populært blandt naturelskere og mennesker, der ønsker et personligt, naturligt og pasningsfrit alternativ til kirkegården. Men også mennesker, der ønsker et miljøvenligt sidste hvilested, vælger i højere grad skovkirkegården.
Man kan kun blive nedsat på en skovkirkegård, hvis man er bisat, da der kun kan nedsættes urner på skovkirkegården.
Skovbegravelser er en mulighed for alle, uanset trosretning, da jorden på disse kirkegårde ikke er kirkeligt indviet.
I Danmark er interessen for askespredning voksende, og cirka en femtedel af alle danskere ønsker, ifølge Kristeligt Dagblad, askespredning eller skovbegravelse, efter de er blevet kremeret.
Askespredning over havet er især populært blandt dem, der søger et alternativt farvel, fx fordi afdøde ikke har ønsket en ceremoni med et religiøst islæt, eller hvis afdøde har haft en særlig tilknytning til havet.
Ønsker du som pårørende at gennemføre en askespredning, er der en lovgivning, der skal efterleves. Blandt andet skal afdøde tydeligt have udtrykt ønske om at blive spredt over havet. For at kunne vælge denne mulighed, skal afdøde tydeligt have udtrykt ønske om dette enten mundtligt eller skriftligt.
Har afdøde ikke tydeliggjort sit ønske om askespredning, kan de pårørende dog stadig opnå dispensation fra begravelsesmyndigheden. Det kræver, at en tro- og loverklæring på, at det var afdødes ønske, udfærdiges og underskrives.
I Danmark må askespredningen ikke finde sted fra land. Den skal foregå over åbent hav, eller i større fjorde, og asken skal strøs mindst 200 meter fra land. Af samme årsag foretages askespredning altid fra en båd.
Ved askespredning kan man bruge et askerør, hvor en åbning i røret gør det nemmere at kontrollere spredningen af aske.
Ønsker du at få nedsat din urne på en privat ejendom eller grund, skal du ansøge om tilladelse til dette. Tilladelsen indhentes i det stift, hvor den pågældende ejendom eller grund ligger.
I ansøgningen skal navn og CPR-nummer på den person, hvis urne ønskes nedsat, figurere.
Matrikelnummer og adresse for den ejendom eller grund, hvor urnen ønskes nedsat, skal også oplyses.
Vi anbefaler, at du vedlægger et kortbilag, hvor det tydeligt er markeret, hvor urnen ønskes nedsat.
Du kan ikke opnå tilladelse til at få nedsat en kiste på en privat ejendom.
Følgende betingelser skal være opfyldt:
“Kolumbarium” er betegnelsen på en slags urnehal eller bygning med urnevægge, hvor alle urner er placeret i nicher på væggene. Nicherne kan minde lidt om et dueslag – heraf navnet, der på latin betyder dueslag.
Et kolumbarium er indrettet til at være et smukt og respektfuldt sted i et fredeligt miljø. Kolumbarier varierer i størrelse og stil, men de har alle til formål at være et værdigt sted for opbevaring af urner.
Et kolumbarium er en metode, der kan bruges til opbevaring af urnen, hvis man ikke ønsker urnenedsættelse i jorden.
I kolumbariet opbevares urner med afdødes aske, og de efterladte kan her mindes deres afdøde i et roligt miljø.
Selvom denne begravelsesform ikke er særlig udbredt i Danmark, findes der kolumbarier over hele landet.
Hvornår kontakter jeg bedemanden?
Der er ingen faste regler for, hvor hurtigt du skal tage kontakt med en bedemand.
Det er heller ikke et krav, at du bruger en bedemand til det praktiske. Men for de fleste er det uoverskueligt selv, midt i sorgen, at skulle forholde sig til alle de praktiske gøremål i forbindelse med dødsfaldet.
Hvis du vælger at bruge en bedemand, anbefaler vi, at du kontakter os hurtigst muligt, så du har god støtte i den svære tid.
Hvor hurtigt skal jeg afholde begravelse?
Hovedreglen er, at højtideligheden skal afholdes indenfor 8 dage efter dødsfaldet, men der må gå op til 14 dage, uden der skal søges om udsættelse. Hvis højtideligheden skal afholdes mere end to uger efter dødsfaldet, skal der søges om tilladelse hos embedslægen.
Hvor længe tager begravelsen/bisættelsen?
Højtideligheden i kirke eller kapel tager normalt omkring en halv time, hvorefter kisten bæres ud af kirken. Ved bisættelser siges det sidste farvel ved rustvognen, inden den kører kisten til kremering.
Ved begravelser siges det sidste farvel på kirkegården, når kisten sænkes i jorden.
Kan I hjælpe ved dødsfald uden for jeres område?
Vi er også behjælpelige ved dødsfald uden for vores område. Vi servicerer oftest pårørende i Vest- og Midtsjælland, men da vi, grundet anbefalinger, også får henvendelser fra øvrige Sjælland samt Lolland-Falster, kommer vi også i disse områder.
Hvilke papirer skal medbringes til mødet med bedemanden?
Du skal medbringe afdødes sygesikringsbevis, eller et andet bevis, hvor CPR-nummer figurerer.
Er det et ønske, at afdøde skal iklædes sit eget tøj på, er det en god idé, at du medbringer det også.
Hvad koster en begravelse?
Prisen på en begravelse starter normalt ved kr. 12.000. Prisen varierer afhængig af afdødes, eller de pårørendes, konkrete ønsker til begravelsen. I Bedemand Berner udarbejder vi indledningsvis et prisoverslag, så du ved, hvad det kommer til at koste.
Hvem skal betale for begravelsen/bisættelsen?
Som udgangspunkt er det den, der bestiller begravelsen, der skal betale udgifterne. Normalt bliver udgifterne refunderet fra dødsboet, hvis afdøde har efterladt et sådant.
Staten kan, i nogle situationer, tilbyde økonomisk støtte. For at kunne opnå støtte til begravelse, skal afdøde have haft ret til dansk sygesikring, ligesom afdødes dødsbo skal være blevet udlagt (fordelt mellem arvingerne) af skifteretten. Hvor stor en støtte der kan opnås, afhænger af flere faktorer, herunder afdødes alder, familiære forhold, formue samt eventuel efterlevende ægtefælles formue.
Hvor søger man begravelseshjælp?
Du kan ansøge om begravelseshjælp ved at indsende en ansøgning på borger.dk.
Vores bedemænd kan være behjælpelige med at ansøge om begravelseshjælp. Hvis du ønsker vores hjælp til ansøgning om begravelseshjælp, skal du underskrive en fuldmagt, der giver os tilladelse til at varetage begravelseshjælpen.
Kan man blive begravet/bisat fra kirken, hvis man ikke er medlem af Folkekirken?
Var afdøde ikke medlem af Folkekirken, kan højtideligheden som udgangspunkt ikke afholdes i kirken. Men der findes over hele landet kapeller, hvor den kan afholdes. Her kan ceremonien foregå med eller uden præst, og rammerne er friere end i kirken.
Alle kan blive begravet på danske kirkegårde, også ikke-medlemmer af Folkekirken.
Skal jeg selv kontakte skifteretten?
Skifteretten kontakter dig automatisk 10 dage efter, dødsfaldet har fundet sted.
Du skal derfor ikke selv tage kontakt men blot vente på, du bliver kontaktet.
Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?
Selve højtideligheden er den samme, uanset om der er tale om en begravelse eller en bisættelse. Forskellen er, at kisten med afdøde ved en bisættelse køres til kremering, hvorefter urnen nedsættes på et senere tidspunkt. Ved en begravelse nedsættes kisten i graven umiddelbart efter højtideligheden i kirken.
Findes der bæredygtige begravelser?
Ja, og de bliver mere og mere udbredt. I dag kan man blive begravet i bæredygtige kister og urner, og der findes skovkirkegårde over hele landet.
I vores region finder du bl.a. Valdemarskilde Skovbegravelsesplads i Slagelse, Saltø Skovbegravelsesplads i Næstved, Kattrup Skovbegravelsesplads i Jyderup og Petersgaard Skovbegravelsesplads i Vordingborg.
Kan jeg planlægge min egen begravelse?
Du kan godt planlægge din egen begravelse, og vores bedemænd hjælper dig naturligvis gerne.
Mange vælger at udfylde en “Sidste Vilje”. Når du efterlader en ”Sidste vilje”, letter du tiden efter din bortgang for dine efterladte, idet de ikke skal bekymre sig om, hvad du måtte have haft af ønsker. Derudover kan du få præcis den begravelse du ønsker, når du selv planlægger den.
Kan jeg frit vælge kirke?
Nej, det kan du ikke. Afdøde skal have haft et såkaldt tilhørsforhold til den kirke, hvorfra højtideligheden skal foregå.
Tilhørsforholdet skal godkendes af kirken, og som grundregel skal højtideligheden foregå i en kirke, der er beliggende i afdødes bopælssogn.
Må man få afspillet musik i kirken?
Alt hvad der knytter sig til ceremonien i kirken, skal aftales nærmere med den præst, der varetager ceremonien. Er det et ønske, at der synges eller spilles særlig musik, aftales dette med præsten.
Er begravelseskister og kremeringskister ens?
Nej, det er de ikke. Låget på en begravelseskiste er typisk afrundet og forstærket, idet den skal kunne modstå vægten fra jorden. Og en kiste til begravelse er normalt fabrikeret i træ, mens en kremeringskiste typisk er fabrikeret i MDF plade. Se her vores kister.